Honda Jazz: Технічні характеристики

Нова Honda Jazz – перша модель з емблемою e:Technology. Японський виробник зосередився на розробці гібридної системи e:HEV. Мета була одна – забезпечити унікальні поєднання Хонда Джаз характеристики та вражаючі енергоефективності. Система була розроблена для забезпечення приємних відчуттів водія водіння. Він складається з двох ефективних електромоторів, що працюють у парі з 1,5-літровим бензиновим двигуном i-VTEC, блоком літій-іонних батарей та інноваційною прямою трансмісією. Вся система забезпечує найкраще співвідношення потужності та витрати палива у цьому класі автомобілів.

Сукупна потужність 109 л. (80 кВт) дозволяє автомобілю розганятися до сотні всього за 9,4 секунди (це майже на 3 секунди швидше, ніж у попереднього покоління) і досягати максимальної швидкості 175 км/год. Результат – спокійна, комфортна поїздка як містом, так і швидкісним шосе.

Економічна гібридна система має викиди CO2 від 102 г/км (WLTP) та витрата палива 4,5 л/100 км (WLTP) для стандартної моделі та викиди CO2 від 110 г/км (WLTP) та витрата палива 4,8 л/100 км (WLTP) для Crosstar версії. Варто мати на увазі, що зайвий літр може бути спокусливим доповненням до лабораторних результатів, якщо спочатку враховується динамічне керування.

Honda Jazz у своєму модельному ряду, як я вже згадував на початку, має лише двигун 1.5-iMMD із безступінчастою автоматичною коробкою передач e-CVT. Тільки від двигуна внутрішнього згоряння максимум вдалося витягнути 97 к.с., а від “електричного” 80 к.с. Максимальний крутний момент першої частини системи становить 131 Нм, що досягається при 4500-5000 об/хв, тоді як з електромотором це значення становить вже 253 Нм.

Про стилістику

Зміни порівняно з версією, представленою в 2013 році, включають згладжені контури, що гармоніюють із коротким капотом та стилем кабіни, знайомим за попередніми поколіннями. В результаті стилістичної еволюції автомобіль придбав нову, емоційну присутність і рівень комфорту та функціональності, що не має аналогів у своєму сегменті.

Під час розробки нового Jazz дизайнери Honda тісно співпрацювали з інженерами, щоби гарантувати, що автомобіль збереже найбільший простір у своєму сегменті. Цього вдалося досягти завдяки продуманому розташування компонентів гібридної силової установки в шасі та моторному відсіку.

Новий підхід Honda також можна побачити у моделі Crosstar, яка є більш міцним автомобілем, схожим на позашляховик. Він пропонує збільшений на 16 мм дорожній просвіт, інтегровані рейлінги на даху та гідрофобну оббивку.

Оптичне збільшення моделі досягається за рахунок сміливого дизайну решітки радіатора, яскравих чорних накладок колісних арок і стильних порогів. Фірмові 16-дюймові сріблясто-чорні легкосплавні диски Crosstar додають враження стійкості та посилюють загальний візуальний ефект.

Акуратний сучасний стиль дозволив зберегти простоту. Плавні контури, що гармонують з коротким капотом, довга лінія даху та стиль кабіни, знайомий за попередніми поколіннями, створюють відомий силует автомобіля з одним кузовом.